KWALITEITS RECEPTEN

GEZONDE TUSSENDOORTJES EN VOLLEDIGE MAALTIJDEN

Provençaalse taart met sardines en uien

INGREDIËNTEN
Voor taartvormdeeg met Herbes de Provence:

200 g bloem
1/4 theelepel zout
100 g koude boter
1 losgeklopt ei
1 theelepel citroensap
1 eetlepel ijswater
1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

 

VOOR DE VULLING:
1 blikje sardines in olijfolie van eerste persing van La Perle de Dieux
4 uien
Zout en peper

Stap 1: 

BEREIDING VAN DE PROVENCAALSE TAARTVORM 
Verwarm de oven voor op 180°C.

 

Doe de bloem, het zout en de Provençaalse kruiden in een kom. Voeg de in blokjes gesneden boter toe en kneed het met je vingertoppen tot je een mooi deegmengsel hebt.

 

Voeg ei, citroensap en ijswater toe. Ga door met kneden totdat een gladde pasta is verkregen. Vorm een ​​bal, omwikkel het met een plasticfolie en koel voor ongeveer 30. min. in de koelkast.

 

Met een roller het deeg uitrollen op een met bloem bestoven werkoppervlak. Plaats de plak in een ingevette taartvorm. 

Het deeg inprikken met een vork dan bedekken met bakpapier. Daarna de vorm vullen met overjarige peulvruchten. De vorm ± 25 minuten onderin een op 225°C of gasstand 5 voorverwarmde oven zetten en de taart gaar bakken. De vulling en papier uit de vorm halen. Taart uit vorm halen.

 

Stap 2: 
DE VULLING VOORBEREIDEN 
Open het blikje sardines en laat de olijfolie uitlekken.

Snijd de uien in halve ringen. Stoof ze in 2 eetlepels olijfolie uit het blikje sardines langzaam gaar tot ze zacht en zoet zijn geworden. Breng op smaak met zout en peper

 

Stap 3: 
SAMENSTELLEN 
Vul de taart royaal met uienmengsel. Halveer de sardines in 4 filets. Leg ze decoratief op de taart. Plaats nog een paar minuten in de oven op 180°C en serveer met een groene salade.

 

Aan tafel!

HEERLIJK

Pizza met sardines en gegrilde groenten

Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C

 

Stap 2
Was de groenten, droog ze en snijd in reepjes en plakjes. Gril de groenten aan beide kanten in een grillpan of op een bbq. 

 

Stap 3
Bedek het pizzadeeg met de tomatensaus (maar laat de randen vrij) en bedek met de stukjes gegrilde groenten en de plakjes mozzarella.

 

Stap 4
Haal de sardines uit het blikje en laat ze uitlekken. Verdeel de filets over de pizza, voeg wat olijven toe en bak 20 minuten op 220 ° C.

Aan tafel!

INGREDIËNTEN

 

1 blikje sardines van La Perle de Dieux
Rol Pizzadeeg
1/2 rode peper
1/2 gele paprika
1/2 courgette
1/2 aubergine
20 cl tomatensaus
1 bol 125 g Mozzarella
Groene olijven in plakjes

HEERLIJK

Sardinerillettes met limoen en peper

Voor gezonde tussendoortjes

Stap 1
Open het blikje sardines, laat ze uitlekken en houd de olie apart.

 

Stap 2
Voeg de verse roomkaas, het sap en de schil van limoen, zout en peper toe. Meng alle ingrediënten met een vork en maak zo nodig de consistentie van de rillette wat smeuiger met een beetje van de apart gehouden olie.

 

Serveer met vers brood.

 

Aan tafel!

INGREDIËNTEN

 

1 blikje sardines met extra vierge olijfolie van Le Perle de Dieux
100 g verse roomkaas
1 limoen
Zout en peper

M.J. Kosterstraat 5C Amsterdam |  kwaliteitsconserven@gmail.com  |  Tel. 06-13703505

© Kwaliteitsconserven 2017 - 2018

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon