top of page

LA PERLE DES DIEUX

DE PAREL VAN DE GODEN

Op de vijfde dag schiep God de vissen en de vogels en op de zevende dag rustte hij. Maar op de achtste dag bleek dat hij iets was vergeten: de sardien. Hij plengde een traan die neerkwam in zijn net gecreëerde oceaan: La Perle des Dieux was geboren, de Parel van de Goden.

Er zijn ook andere versies van de ontstaansgeschiedenis, maar wat rechtovereind blijft is dat de sardines van La Perle des Dieux goddelijk zijn.

La Perle Des Dieux - Gezonde Tussendoortjes

LA PERLE DES DIEUX

We kwamen de parels op het spoor in Parijs. Tijdens een late zomeravond liepen we rond in Montparnasse en belandden bij een klein restaurant, ‘Au Vin des Rues’. Daar, op het kleinste terras van de stad, aten we voor het eerst La Perle: geserveerd op een houten plank, in hun eigen blikje, met niets daarbij dan bruin boerenbrood en gezouten boter. We waren er stil van. Probeer het thuis, voor uzelf of met gasten, en u begrijpt wat we bedoelen.

La Perle Des Dieux - Gezonde Tussendoortjes
La Perle Des Dieux - Sardines in blik uit Frankrijk

La Perle des Dieux werd opgericht in 2005 in Saint-Gilles-Croix-de-Vie, een oude vissershaven in de Vendée. De twee oprichters zijn Philippe Gendreau, wiens familie tot in de vierde generatie actief is in de sardinesvangst- en verwerking en Claudie Vardelle, gepassioneerd foodie en voormalig filiaalmanager van een Parijse modewinkel.

SAINT GILLES CROIX DE VIE

De liefde voor de Sardine is de motor achter La Perle des Dieux. De visjes worden gevangen en met de hand verwerkt, zoals vroeger, niets gaat machinaal. Ze worden in de zonnebloemolie gebakken, besprenkeld met zeezout en in extra vergine olijfolie in het blikje ingelegd. Net als goede wijn worden sardines met de tijd steeds beter van kwaliteit. De smaak is nl. het best wanneer de olie goed is doorgedrongen in de vis. Daarom wordt op de verpakking het jaar van de vangst vermeld. Hoe ouder hoe beter. We adviseren u de verpakking om de 6 maanden te keren en niet eerder dan een jaar na vangst te openen.

DE KUNST VAN KWALITEIT
La Perle Des Dieux - Sardines in blik 4
La Perle Des Dieux - Sardines in blik 1
La Perle Des Dieux - Sardines in blik 2
La Perle Des Dieux - Sardines in blik 3
La Perle Des Dieux - Sardines in blikjes
LA PERLE DE FEMMES

Elk jaar wordt er een nieuwe verpakking ontworpen door twee vrouwelijke kunstenaars. Delphine Cossais en Coralie Joulin illustreren poëtisch en subtiel het leven van de Parel van de Goden. Steeds weer een weerspiegeling van de vrouwelijke kant van de sardine productie - het werk in de fabrieken is voornamelijk door vrouwen gedaan.

DE KLEINE BLAUWE VIS

De kleine blauwe vis van La Perle des Dieux wordt streng gecontroleerd op superieure kwaliteit. Deze sardine behoort tot Frans gastronomisch erfgoed die de smaak van het verleden heeft behouden.

Het gerenommeerde tijdschrift Swaffood omschreef La Perle des Dieux als volgt: “visueel mooi, heel lekker, goede smaakbalans, volle sappigheid, zeer aangename textuur, verfijnde olijfsmaak en aangenaam mondgevoel.” Mooi compliment, nooit geweten dat je zoveel kan zeggen over een klein visje.
 

La Perle Des Dieux - De Kleine Blauwe vis
bottom of page